OMS cere evacuarea pacienților grav bolnavi din Fâșia Gaza

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, vineri, stabilirea unor fluxuri zilnice pentru pacienţii din Fâşia Gaza în Egipt, astfel încât să se reducă presiunea asupra spitalelor palestiniene suprasolicitate, transmite AFP, potrivit Agerpres.

OMS, care va trimite o echipă în Gaza, a solicitat implementarea unui mecanism pentru facilitarea evacuării pacienţilor în starea cea mai critică, a declarat, de la Geneva şeful biroului organizaţiei în teritoriile palestiniene ocupate, Richard Peeperkorn.

El a explicat că ar trebui evacuaţi zilnic 50-60 de pacienţi.

OMS a trimis o notă în care cere organizarea de evacuări medicale zilnice, pentru pacienţii grav răniţi şi bolnavi, către Egipt.

Organizaţia a precizat că 47 din cele 72 de centre de asistenţă medicală primară din Gaza nu mai funcţionează, iar 25 din cele 36 de spitale nu mai sunt operaţionale, în timp ce unităţile rămase deschise se confruntă cu dificultăţi.

Pe acest teritoriu erau disponibile, înainte de război, circa 3.500 de paturi de spital. În prezent, mai sunt doar aproximativ 1.400, a afirmat oficialul OMS.

Israelul şi-a intensificat în ultimele zile asediul asupra oraşului Gaza, în special asupra spitalelor, cum este Al-Shifa.

„Suntem extrem de îngrijoraţi pentru securitatea pacienţilor şi a personalului, nu doar la Al-Shifa, ci şi în alte spitale”, a subliniat Peeperkorn.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *