Olanda: Negocieri în impas pentru formarea unei coaliții de guvernare

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Olanda, după victoria surpriză a lui Geert Wilders în alegeri, au intrat în impas, informează AFP, potrivit Agerpres.

Gom van Strien a fost desemnat să poarte discuții cu celelalte partide, dar acesta și-a anunțat astăzi demisia. El urma să-şi înceapă oficial misiunea astăzi, printr-o întâlnire cu Geert Wilders însuşi, al cărui partid a ieşit învingător la alegerile de la 22 noiembrie.

Întâlnirile au fost apoi anulate.

Deși a obținut doar 24% la alegeri, Geert Wilders s-a situat pe primul loc, însă pe baza sistemului electoral care produce rezultate foarte fragmentate, acesta are nevoie de sprijin din partea a cel puțin două partide pentru a forma guvernul.

Wilders se confruntă deja cu o sarcină dificilă pentru a convinge partidele, având în vedere poziţiile sale radicale împotriva islamului, imigraţiei şi Uniunii Europene.

Deşi şi-a moderat puţin tonul în timpul campaniei electorale, partidul acestuia, PVV, solicită interzicerea moscheilor, Coranului, precum şi organizarea unui referendum pentru ieşirea din UE.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *