Olaf Scholz avertizează China: „Nu trimiteți arme agresorului rus”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat China să nu trimită arme către Rusia. Aceasta vine în contextul în care Germania și alți parteneri poartă discuții cu guvernul de la Kiev despre „viitoarele angajamente de securitate pentru Ucraina”, a declarat Scholz joi.

„Este clar că vom ajuta Ucraina să obțină pacea”, a avertizat liderul german, în fața camerei inferioare a parlamentului german, Bundestag.

„De aceea, discutăm cu Kievul și cu alți parteneri despre viitoarele angajamente de securitate pentru Ucraina. Dar promisiunile de securitate presupun în mod imperativ ca Ucraina să se apere cu succes în acest război. Întrebarea rămâne: este Vladimir Putin pregătit să negocieze o revenire la principii și o pace dreaptă? Pentru moment, nu există nimic care să sugereze acest lucru.”, a explicat Scholz, care se va întâlni vineri la Casa Albă cu președintele american Joe Biden.

Cancelarul Scholz a făcut apel și la China, suspectată de Washington că vrea să livreze arme Moscovei.

„Mesajul meu către Beijing este clar: folosiți-vă influența la Moscova pentru a cere retragerea trupelor rusești. Și nu trimiteți arme agresorului rus”, a avertizat Scholz.

Facebook

Comentarii

78 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *