China contestă acuzațiile FBI privind originea Covid-19

FBI a estimat că o scurgere de informații dintr-un laborator din orașul Wuhan din centrul Chinei a provocat probabil pandemia COVID, a declarat marți directorul Christopher Wray, o afirmație despre care China a spus că nu are „nicio credibilitate”.

„FBI a evaluat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan”, a declarat Wray pentru Fox News.

Comentariile sale vin în urma unui raport publicat duminică de Wall Street Journal, potrivit căruia Departamentul american al Energiei a evaluat cu un grad scăzut de încredere că pandemia a rezultat în urma unei scurgeri neintenționate dintr-un laborator din China. Alte patru agenții, împreună cu un grup național de informații, apreciază în continuare că pandemia a fost probabil rezultatul unei transmisii naturale, iar două sunt indecise, potrivit Journal.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat luni că guvernul american nu a ajuns la o concluzie definitivă și la un consens cu privire la originile pandemiei.

China a denunțat miercuri comentariile lui Wray, afirmând că se opune cu fermitate oricărei forme de „manipulare politică” a faptelor.

„Pe baza rezultatelor slabe în materie de fraudă și înșelăciune ale comunității de informații americane, concluziile pe care le trag nu au nicio credibilitate. Îndemnăm partea americană să respecte știința și faptele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, reporterilor de la Beijing.

Wray a declarat că nu a putut împărtăși multe detalii ale evaluării agenției, deoarece acestea sunt clasificate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *