Oficialii americani, îngrijorați de noul val COVID din China

Oficialii și experții în sănătate globală din afara Chinei urmăresc cu îngrijorare creșterea numărului de cazuri de COVID-19, fiind îngrijorați de faptul că o națiune de 1,4 miliarde de oameni nu este vaccinată corespunzător și s-ar putea să nu aibă instrumentele de asistență medicală necesare pentru a trata un val de boli care se așteaptă să ucidă peste un milion de persoane până în 2023.

Unii oficiali americani și europeni se străduiesc să își dea seama cum, sau dacă pot contribui la atenuarea unei crize de care se tem că va afecta economia globală, va constrânge și mai mult lanțurile de aprovizionare ale companiilor și va genera noi variante de coronavirus îngrijorătoare.

„Am precizat că suntem pregătiți să ajutăm în orice mod pe care l-ar putea considera acceptabil”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby, citat de Reuters.

Pregătirea în avans a sistemului de sănătate, colectarea precisă și partajată a datelor și comunicarea deschisă sunt toate importante pentru a lupta împotriva infecțiilor masive cu coronavirus, spun experții în sănătate din țări din afara Chinei care s-au luptat cu propriile lor valuri de COVID. Multe dintre aceste elemente par să lipsească în China, spun ei.

Președintele Xi Jinping a insistat mult timp asupra faptului că sistemul de partid unic al țării este cel mai potrivit pentru a gestiona boala și că vaccinurile chinezești sunt superioare celor occidentale, în ciuda unor dovezi contrare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *