China raportează primele decese COVID din ultimele săptămâni

China a raportat luni primele decese legate de COVID din ultimele săptămâni, pe fondul îndoielilor tot mai mari cu privire la faptul că numărul oficial de decese ar fi inclus toate victimele unei boli care a devastat țara.

Cele două decese de luni au fost primele raportate de Comisia Națională de Sănătate (NHC) de pe data de 3 decembrie, cu câteva zile înainte ca Beijingul să anunțe că ridică restricțiile care au ținut în mare parte sub control virusul timp de trei ani, dar care au declanșat proteste de amploare luna trecută.

Luni, un hashtag privind cele două decese raportate în legătură cu COVID a devenit rapid cel mai important subiect în trend pe platforma chineză Weibo, asemănătoare Twitter. „Ce rost au statisticile incomplete?”, a întrebat un utilizator. „Nu cumva este o înșelăciune pentru public?”, a scris un altul.

Numărul redus de decese de la ridicarea restricțiilor, pe 7 decembrie, nu este în concordanță cu experiența altor țări după măsuri similare. Oficial, China a suferit doar 5.237 de decese legate de COVID în timpul pandemiei, inclusiv ultimele două decese, o fracțiune infimă din populația sa de 1,4 miliarde de locuitori.

Dar, potrivit Reuters, experții în domeniul sănătății au declarat că țara ar putea plăti un preț pentru luarea unor măsuri atât de stricte pentru a proteja o populație care acum nu are imunitate naturală la COVID-19 și are rate scăzute de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *