Navele din Marea Mediterană au salvat peste 1.100 de refugiați

Navele italiene au recuperat cinci cadavre și au salvat 674 de persoane care se aflau pe o barcă de pescuit în derivă în Marea Mediterană, în largul coastelor libiene, a anunțat Paza de Coastă italiană, în timp ce organizații caritabile europene au raportat că au salvat peste 500 de refugiați în alte operațiuni.

Unii dintre supraviețuitori au trebuit să fie scoși din mare în operațiunea italiană de sâmbătă, la 118 mile (190 km) de coasta Calabriei, de către o navă mercantilă a Marinei, trei bărci de patrulare ale Gărzii de Coastă și o barcă a poliției financiare. Toți cei salvați au fost aduși în porturile din Calabria și Sicilia. Cauzele morții celor cinci victime nu au fost cunoscute imediat.

Peste 1.000 de refugiați salvați în Marea Mediterană

Garda de Coastă a declarat duminică că a fost doar una dintr-o serie de salvări din ultimele zile în zona italiană de căutare și salvare din centrul Mediteranei, în timp ce oameni disperați care fug de sărăcie sau de opresiune caută o viață mai bună în Europa. Într-un caz, un elicopter a fost chemat pentru a evacua o femeie care avea nevoie de îngrijiri medicale de pe o ambarcațiune de migranți aflată într-o stare precară, a precizat Garda de Coastă.

În cadrul unor operațiuni separate, organizația caritabilă germană Sea-Watch a declarat că a salvat 444 de refugiați care încercau să traverseze Marea Mediterană pe ambarcațiuni supraaglomerate și șubrede ale contrabandiștilor. Nava Sea-Watch 3 a efectuat cele cinci operațiuni pe parcursul a 24 de ore și a declarat că printre cei salvați se numără o femeie însărcinată și un bărbat care suferise arsuri grave.

Organizația caritabilă cere permisiunea de a aduce persoanele salvate într-un port sigur, deoarece nava de salvare nu poate găzdui atât de multe persoane. Hannah Wallace Bowman, șefa misiunii și coordonatoare a operațiunilor de căutare și salvare la Sea-Watch, a declarat pentru Al Jazeera că grupul se confruntă în mod constant cu „o lipsă de coordonare și asistență la nivel european pentru cei care caută siguranță” în centrul Mediteranei.

„Vom face apel direct la cel mai apropiat port de siguranță, pentru noi acesta ar fi Malta și Italia, pentru a putea debarca oamenii cât mai curând posibil. Suntem un fel de ambulanță plutitoare – putem oferi un răspuns de urgență, putem stabiliza oamenii pentru o perioadă scurtă de timp, dar aceasta este doar o soluție pe termen foarte scurt.”, a declarat Wallace Bowman.

Facebook

Comentarii

5 răspunsuri

  1. Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
    you make blogging look easy. The whole look of your web site
    is great, let alone the content material! You
    can see similar here e-commerce

  2. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is fundamental and all. But imagine if you added
    some great images or video clips to give your posts more, „pop”!
    Your content is excellent but with images and clips, this blog could undeniably be
    one of the best in its field. Terrific blog!
    I saw similar here: Sklep

  3. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog
    to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thank you! You can read similar blog
    here: Sklep internetowy

  4. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my
    website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
    gains. If you know of any please share. Kudos!
    You can read similar article here: GSA Verified List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *