Naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți în Italia

Cel puțin 59 de migranți, dintre care 12 copii, au murit, iar alte zeci de persoane sunt considerate dispărute după ce ambarcațiunea lor s-a scufundat în largul mării agitate din sudul Italiei.

Ambarcațiunea s-a dezmembrat în timp ce încerca să debarce duminică în apropiere de Crotone. La bord se aflau migranți din Afganistan, Pakistan, Somalia și Iran. Printre morți se află și un bebeluș, au declarat oficialii italieni.

Ministrul de interne Matteo Piantedosi, care a ajuns la locul incidentului, a declarat că este posibil ca până la 30 de persoane să fie încă dispărute. Trupurile neînsuflețite au fost recuperate de pe plajă într-o stațiune balneară din apropiere, în regiunea Calabria.

Paza de coastă a declarat că 80 de persoane au fost găsite în viață, „inclusiv unele care au reușit să ajungă la țărm după scufundare”. Numărul exact al persoanelor care se aflau pe vasul, care plecase din Turcia în urmă cu câteva zile, nu este clar. Salvatorii au declarat pentru agenția de știri AFP că vasul transporta „peste 200 de persoane”, ceea ce ar însemna că mai mult de 60 de persoane sunt de negăsit.

Mulți dintre migranți fugeau de condiții foarte dificile, a declarat președintele Italiei. Se pare că nava s-a scufundat după ce s-a lovit de stânci pe timp de vreme rea, declanșând o amplă operațiune de căutare și salvare pe uscat și pe mare.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni, aleasă anul trecut în parte pe baza promisiunii de a opri fluxul de migranți în Italia, și-a exprimat „profunda tristețe” și a dat vina pentru aceste decese pe traficanți.

„Este inuman să schimbi viețile unor bărbați, femei și copii pentru prețul „biletului” pe care l-au plătit în perspectiva falsă a unei călătorii sigure”, a spus ea într-o declarație oficială.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *