Ministrul Sănătății: 1,5 milioane de pacienți cu diabet, în România

În România, există 1,5 milioane de pacienţi care au diabet, iar pentru scăderea acestui număr este nevoie de politici publice de prevenţie în domeniul alimentaţiei, a declarat, astăzi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Diabetul, alături de bolile oncologice şi de bolile cardio şi cerebrovasculare, reprezintă majoritatea cazurilor de boală cronică şi majoritatea cazurilor de deces înregistrate la nivel global şi, bineînţeles, că nici ţara noastră nu face excepţie. 11,6% dintre concetăţenii noştri au această afecţiune, aproape 1,5 milioane de pacienţi, şi este clar că discutăm despre o problemă care trebuie să facă obiectul politicilor de sănătate”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii consideră că prin politici publice de prevenţie în domeniul alimentar poate fi oprită creşterea numărului pacienţilor cu diabet din România.

„Trebuie să ne concentrăm asupra politicilor care să ducă la reducerea cazurilor de diabet. Până la urmă diabetul reprezintă o tulburare metabolică profundă, care, netratată, duce la complicaţii şi la deces”, a explicat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, resursele alocate pentru tratamentul pacienților cu diabet, la nivel național, sunt de 2,5 miliarde de lei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *