Ministrul maghiar de Externe lansează critici dure la adresa Bruxelles-ului

Ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a lansat critici la adresa deciziilor Bruxelles-ului, susținând că acestea au condus la atingerea celui mai scăzut nivel al competitivității europene.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, făcută publică înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, Szijjártó a subliniat că Europa se află acum pe locul trei în privința contribuției la performanța economică mondială, reprezentând cea mai slabă valoare din ultimele decenii.

Ministrul Ungariei a atras atenția asupra unor probleme economice majore, precum costurile semnificativ mai mari pentru gazele naturale în Europa, față de tarifele din America de Nord, care sunt de patru ori mai mici. De asemenea, a menționat că prețul energiei electrice în Europa este de trei ori mai mare decât în China.

Szijjártó a criticat și deteriorarea cooperării Est-Vest, care a fost considerată mult timp un pilon sigur pentru creșterea economică europeană. A subliniat că, în prezent, se dezbat cel de-al doisprezecelea pachet de sancțiuni fără o analiză sinceră a efectelor celor unsprezece precedente.

Ministrul a subliniat, de asemenea, contribuția semnificativă a Ungariei la consolidarea economiei europene, menționând recordul investițiilor din acest an. Acesta a argumentat că principiile care au condus la succesul economic al Ungariei ar trebui aplicate și la nivel european, inclusiv în ceea ce privește cooperarea economică Est-Vest, pe care a descris-o ca pe o oportunitate, nu o amenințare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *