Marea Britanie va „accelera” expulzarea solicitanților de azil albanezi

Marea Britanie a anunțat că intenționează să „accelereze” expulzarea solicitanților de azil albanezi, în timp ce autoritățile încearcă să facă față numărului mare de persoane care traversează Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici.

Ofițerii de imigrare britanici vor procesa imediat cererile de azil depuse de albanezii care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici, iar cei care nu au dreptul de a rămâne în țară vor fi îndepărtați „cât mai curând posibil”, potrivit Ministerului de Interne, care supraveghează aplicarea legii la frontieră. Agenția dorește să-i descurajeze pe albanezi să facă această traversare riscantă cu bărci gonflabile, demonstrându-le că nu vor avea dreptul de a trăi și de a munci în Marea Britanie. Acest mesaj este transmis, de asemenea, printr-o serie de reclame în limba albaneză pe site-urile de socializare.

„Un număr mare de albanezi sunt vânduți cu minciuni de către traficanți de persoane nemiloși și de către bandele vicioase de crimă organizată, ceea ce îi determină să facă aceste călătorii înșelătoare în bărci fragile spre Regatul Unit”, a declarat joi ministrul de interne Priti Patel. „Acest abuz al sistemului nostru de imigrație și a oamenilor care își riscă viața nu mai poate continua”.

Numărul albanezilor care încearcă să ajungă în Marea Britanie a crescut

Numărul albanezilor care traversează Canalul Mânecii cu ambarcațiuni de mici dimensiuni a crescut în ultimele luni, chiar dacă Marea Britanie consideră Albania o „țară sigură și prosperă”, potrivit statisticilor Ministerului de Interne publicate joi.

Aproximativ 2.165 de albanezi au sosit în Marea Britanie pe această rută în primele șase luni ale anului 2022, față de doar 23 în aceeași perioadă a anului trecut. În total, 12.747 de persoane au intrat în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici în prima jumătate a anului, mai mult decât dublu față de cifra din anul precedent. Albanezii sunt acum la egalitate cu afganii ca fiind cele mai mari naționalități care sosesc pe ambarcațiuni mici, fiecare reprezentând 18% din total.

Campania publicitară a Ministerului de Interne va încerca să inverseze această tendință, avertizându-i pe migranți că riscă să fie expulzați în Rwanda și să primească pedepse mai mari cu închisoarea pentru infracțiuni legate de imigrație. Anunțurile publicitare oferă, de asemenea, informații privind rutele sigure de imigrare și sfaturi pentru a solicita azil în prima țară sigură în care ajunge un migrant.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *