Mircea Geoană: România e condusă de o generație politică tot mai incompetentă. Ai senzația uneori că-ți vorbește corigentul clasei

„Ţara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară. Vedem de ani buni cum prea mulţi politicieni se zbat între lăcomie şi neputinţă. Sunt mulţi politicieni care nu ştiu economie, nu ştiu legislaţie, nu au practic nicio calificare dovedită şi totuşi conduc guverne, ministere, agenţii şi companii de stat”, a declarat Mircea Geoană, în cadrul dezbaterii „Din Inima României, în inima Europei”, organizată la Alba Iulia, joi, de către Mişcarea „România Renaşte”.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că „politicieni care nu au învăţat aproape nimic în viaţa lor, nu au cunoştinţe elementare şi, cu toate astea, ajung în posturi de care depinde soarta a milioane de români.

A ajuns aproape de neimaginat ca un ministru sau un prim-ministru al României să poată vorbi o limbă străină. Asta într-o perioadă în care, dacă un lider nu vorbeşte măcar limba engleză, îşi condamnă naţiunea la izolare.

Iar atunci când aceşti lideri se exprimă în limba română, ai senzaţia uneori că îţi vorbeşte corigentul clasei”, a criticat Mircea Geoană.

Concluzia lui este că „România zace undeva la periferia Uniunii Europene, apăsată de indicatori economici slabi, datorii în creştere, golită de oameni şi de forţă de muncă, frustrată şi lipsită de relevanţă internaţională, pe care o merităm cu prisosinţă”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *