Marea Britanie: Rusia eșuează în Ucraina. Nou sprijin militar occidental pentru Kiev

Ministrul britanic al apărării a declarat că este puțin probabil ca Rusia să reușească să ocupe Ucraina, în timp ce țările occidentale au promis 1,5 miliarde de euro în plus pentru a ajuta armata ucraineană în lupta împotriva Rusiei.

Ben Wallace a declarat că invazia Rusiei a „eșuat”, în timp ce 26 de țări au convenit să acorde mai mult ajutor financiar și militar Ucrainei, în cadrul unei conferințe, joi, la Copenhaga, organizată de Wallace și de ministrul danez al apărării, Morten Bodskov. Wallace a declarat că este important să se înțeleagă faptul că luptele și pierderile de vieți omenești au loc în continuare, dar a adăugat că Rusia „începe să eșueze în multe domenii”.

„Invazia lor a fost adaptată în mod constant și se concentrează acum doar în părți din sud și din est, foarte departe de așa-numita operațiune specială de trei zile. Președintele Putin va fi pariat că, în august, după câteva luni, ne vom fi plictisit cu toții de conflict și comunitatea internațională va fi plecat în direcții diferite. Ei bine, ziua de astăzi este o dovadă a contrariului”, a spus ministrul britanic.

Wallace a declarat că angajamentele luate au fost „toate concepute pentru a ajuta Ucraina să câștige, pentru a ajuta Ucraina să își apere suveranitatea și, într-adevăr, pentru a se asigura că ambițiile președintelui Putin eșuează în Ucraina, așa cum ar trebui să o facă pe bună dreptate”.

Angajamentele vin după ce guvernul de la Kiev a făcut apeluri repetate la Occident pentru a trimite mai multe arme, în special cu rază lungă de acțiune. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, care a fost de asemenea prezent la reuniune, le-a mulțumit aliaților europeni pentru că sunt „parteneri de încredere”.

„Creșterea prețurilor la gaz și combustibil în Occident este un preț mic pentru pace. Ucrainenii plătesc cu viața lor pentru pacea din restul Europei. Trebuie să învingem statul ucigaș și să ne eliberăm teritoriile, inclusiv Crimeea. Pentru mine, tot ce pare imposibil este posibil, e nevoie doar de timp”, a afirmat ministrul ucrainean al apărării.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *