Marea Britanie: O comisie parlamentară vizitează Taiwanul

O comisie parlamentară britanică vizitează Taiwanul în această săptămână pentru a se întâlni cu președinta Tsai Ing-Wen și cu alți oficiali de rang înalt, a anunțat marți Comisia pentru afaceri externe într-un comunicat.

Vizita face parte din activitatea comisiei care examinează o schimbare a politicii externe britanice către regiunea Indo-Pacific, pe care guvernul a identificat-o ca fiind o prioritate economică și diplomatică de la ieșirea din Uniunea Europeană.

„Această vizită în Taiwan a fost de mult timp o prioritate pentru Comisia pentru afaceri externe. Provocările multiple la adresa securității și prosperității în întreaga lume fac ca legăturile constructive între democrații, precum cele de care se bucură Regatul Unit și Taiwan, să fie cu atât mai importante.”, a declarat președintele comisiei, Alicia Kearns, potrivit Euronews.

Comisia va organiza o conferință de presă pe 2 decembrie. La începutul acestui an, o vizită în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a provocat furia Chinei, care revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind propriul său teritoriu. Guvernul Taiwanului respinge pretențiile de suveranitate ale Chinei.

Marea Britanie și China sunt angajate într-o serie de dispute diplomatice simultane, inclusiv cu privire la Taiwan.

Facebook

Comentarii

77 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *