Joe Biden va face publice informațiile privind originea Covid-19

Președintele Joe Biden a promulgat luni un proiect de lege pentru a declasifica informațiile privind originea Covid-19, oferind publicului o șansă de a examina informațiile despre care agențiile guvernamentale spun că nu sunt concludente.

Potrivit POLITICO, legislația, denumită Legea privind originea Covid-19 din 2023, care a fost adoptată de Senat și de Cameră cu sprijin unanim la începutul acestei luni, îi ordonă directorului Serviciului Național de Informații să declasifice în termen de 90 de zile de la promulgare toate informațiile referitoare la potențialele legături dintre Institutul Wuhan de Virologie din China și Covid-19. Directorul trebuie apoi să prezinte informațiile într-un raport către Congres. Senatorul Josh Hawley a sponsorizat proiectul de lege.

Într-o declarație, Biden a spus că împărtășește „obiectivul Congresului de a face publice cât mai multe informații posibile despre origine” și că intenționează acum să „declasifice și să împărtășească cât mai multe dintre aceste informații, în conformitate cu autoritatea mea constituțională de a proteja împotriva divulgării de informații care ar dăuna securității naționale”.

Unii oameni de știință și agenții guvernamentale au emis ipoteza că cercetătorii de la Institutul de Virusologie din Wuhan au răspândit din greșeală Covid-19 la oamenii din orașul în care a apărut virusul, în timp ce alții au insistat asupra faptului că un animal l-a transmis mai degrabă la oameni.

Comunitatea serviciilor de informații din SUA este împărțită în ceea ce privește originea pandemiei. Departamentul de Energie și FBI au declarat recent că înclină spre ipoteza scurgerii din laborator. DOE a declarat că are o încredere scăzută în evaluarea sa, în timp ce FBI a declarat că nivelul său de încredere este moderat. Alte agenții susțin teoria originii naturale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *