China pune piedici identificării originii Covid-19

Legislatorii au declarat că este în continuare imposibil să se determine cu certitudine originea Covid-19 din cauza obstrucționării continue din partea guvernului chinez.

Discuția de duminică a urmat rapoartelor de la sfârșitul lunii trecute potrivit cărora Departamentul Energiei a ajuns la concluzia că, cel mai probabil, Covid-19 a început cu o scurgere accidentală dintr-un laborator din China – o poziție pe care o împărtășește cu FBI.

„Dispunem de atât de puține date, deoarece regimul chinez a fost obstrucționat”, a declarat Jim Himes, reprezentantul republican, în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC.

Alte agenții americane, însă, au declarat că sunt de părere că probabil s-a datorat transmiterii naturale de la animale la oameni. Himes este democratul cu cel mai înalt rang în Comisia de informații a Camerei Reprezentanților. Opinia sa a fost împărtășită de președintele comisiei, reprezentantul Mike Turner.

„Nu există nicio dovadă directă, nu avem China care să recunoască acest lucru, nu avem laboratorul Wuhan care să predea aceste lucruri”, a declarat Turner, referindu-se la orașul care găzduiește mai multe laboratoare și unde virusul a circulat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019.

Senatorul Mark Warner a acuzat, de asemenea, refuzul Chinei de a fi deschisă și onestă cu privire la Covid-19 pentru întrebările continue cu privire la originea sa.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat lunea trecută că guvernul american nu a ajuns încă la un consens cu privire la modul în care a început pandemia. Președintele Joe Biden nu a abordat subiectul săptămâna trecută.

Facebook

Comentarii

93 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *