Iranul răspunde UE cu sancțiuni simbolice

Iranul a anunțat sancțiuni pentru 30 de persoane și entități europene. Măsura este un răspuns la sancțiunile europene recente împotriva unor oficiali iranieni care au legătură cu reprimarea protestelor la nivel național.

Iranienii au protestat împotriva regimului, de la moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a fost arestată de poliția de moravuri pentru că ar fi încălcat codul vestimentar islamic strict al Iranului, în septembrie anul trecut.

Pe lista celor sancționați se află persoane precum procurorul general al Marii Britanii și șeful Statului Major al armatei. În Franța, cercetătorul Bernard-Henri Lévy și trei membri ai personalului de conducere al revistei satirice franceze Charlie Hebdo au fost, de asemenea, vizați.

Măsurile vor interzice călătoriile în Iran și vor permite autorităților să blocheze conturi bancare și să confiște proprietăți în Iran. Este puțin probabil ca cei vizați să aibă vreuna dintre aceste proprietăți, ceea ce face ca această măsură să fie în mare parte simbolică.

Mai mulți parlamentari europeni și oficiali militari au fost, de asemenea, incluși pe lista neagră. Europarlamentarul olandez Thijs Reuten, din partea partidului PvdA (laburist), a declarat pentru Euronews că nu este îngrijorat de această măsură.

Facebook

Comentarii

52 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *