Învingătorii alegerilor din Italia visează o guvernare de cinci ani

Alianța de dreapta, care a câștigat alegerile naționale din Italia, va deschide o eră de stabilitate politică, pentru a aborda o serie de probleme care afectează cea de-a treia economie a zonei euro, a declarat luni unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai acesteia.

Giorgia Meloni pare a fi pe cale să devină prima femeie prim-ministru al Italiei, în fruntea celui mai de dreapta guvern de după cel de-al Doilea Război Mondial, după ce a condus alianța conservatoare la un triumf în alegerile de duminică.

Partidul lui Meloni a câștigat alegerile din Italia

Matteo Salvini, liderul partidului Liga, care este unul dintre principalii aliați ai formațiunii Frații Italiei a lui Meloni, a trecut cu vederea rezultatele slabe ale propriului său partid și a declarat:

„Mă aștept ca, timp de cel puțin cinci ani, să mergem înainte fără schimbări, fără răsturnări de situație, acordând prioritate lucrurilor pe care trebuie să le facem”, a declarat Salvini într-o conferință de presă.

Rezultatele aproape finale au arătat că blocul de dreapta, din care face parte și Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, ar trebui să aibă o majoritate solidă în ambele camere ale parlamentului, ceea ce ar putea pune capăt unor ani de răsturnări și coaliții fragile.

Rezultatul este cel mai recent succes al dreptei radicale în Europa, după ce Democrații Suedezi anti-imigrație au înregistrat o victorie în alegerile din această lună și după progresele făcute de Adunarea Națională în Franța, în iunie.

„Italienii ne-au dat o responsabilitate importantă. Acum va fi sarcina noastră să nu-i dezamăgim și să facem tot ce ne stă în putință pentru a reda demnitatea și mândria națiunii”, a declarat Meloni într-o postare pe rețelele de socializare, luni.

Meloni, care s-a pronunțat împotriva a ceea ce ea numește „lobby-ul LGBT” și a imigrației în masă, încearcă să minimalizeze rădăcinile post-fasciste ale partidului său și îl prezintă ca pe un grup mainstream precum conservatorii britanici. Ea s-a angajat să susțină politica occidentală privind Ucraina și să nu își asume riscuri pentru finanțele fragile ale Italiei. Meloni și aliații ei se confruntă cu o listă de provocări majore, inclusiv creșterea prețurilor la energie, războiul din Ucraina și o nouă recesiune economică.

Este puțin probabil ca guvernul ei de coaliție, cel de-al 68-lea din Italia după 1946, să fie instalat înainte de sfârșitul lunii octombrie, iar premierul Mario Draghi rămâne deocamdată în fruntea unei administrații interimare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *