Indonezia nu renunță la legea anti-adulter

Indonezia a convocat luni un oficial al Națiunilor Unite (ONU), după ce organizația și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințările la adresa libertăților civile reprezentate de revizuirile recent ratificate ale codului penal, a anunțat ministerul de Externe de la Djakarta.

Parlamentul indonezian a aprobat săptămâna trecută o revizuire a codului penal, prin care interzice relațiile sexuale în afara căsătoriei, printre alte revizuiri controversate. Oficialii au declarat că scopul măsurii este de a susține „valorile indoneziene” în cel mai mare stat cu o populație majoritar musulmană din lume.

ONU a declarat că legile revizuite ar putea duce la erodarea libertății presei, a vieții private și a drepturilor omului în cea de-a treia democrație ca mărime din lume. Teuku Faizasyah, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat că ministerul l-a convocat pe coordonatorul rezident al ONU la Jakarta din cauza comentariului, spunând că organizația ar fi trebuit să se consulte cu guvernul înainte de a-și exprima îndoielile.

„Ar fi trebuit să vină să se consulte, la fel ca alți reprezentanți internaționali. Sperăm că nu se grăbesc să își exprime opiniile atunci când nu există suficiente informații”, a declarat el.

Guvernul s-a grăbit să înlăture îngrijorările exprimate de asociațiile de turism că noile legi, în special cele privind relațiile sexuale în afara căsătoriei, ar putea speria turiștii de pe coastele sale. Edward Omar Sharif Hiariej, adjunctul ministrului indonezian al justiției, a declarat luni reporterilor că acest cod „nu deranjează” interesele investitorilor străini sau ale turiștilor, atât timp cât autoritățile respectă orientările naționale, adăugând că guvernul va petrece următorii trei ani asigurând respectarea acestuia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *