Discuțiile ONU privind biodiversitatea: „ultima șansă” pentru natură

Miercuri, la Montreal se deschid discuțiile ONU care vizează biodiversitatea, în ceea ce este considerată „ultima și cea mai bună șansă” de a salva speciile și ecosistemele planetei de la distrugerea umană ireversibilă.

Delegații din întreaga lume s-au adunat pentru întâlnirea ce va avea loc din 7 până în 19 decembrie pentru a încerca să încheie un nou acord pentru natură: un cadru de 10 ani menit să salveze pădurile, oceanele și speciile planetei înainte de a fi prea târziu.

„Cu apetitul nostru pentru o creștere economică necontrolată și inegală, umanitatea a devenit o armă a dispariției în masă”, a avertizat șeful ONU, Antonio Guterres, marți, în cadrul unei ceremonii înainte de începerea discuțiilor.

Acest summit „este probabil cea mai bună șansă pentru guverne de a schimba lucrurile în favoarea naturii și de a salva prețiosul nostru sistem de susținere a vieții”, a declarat marți reporterilor Bernadette Fischler Hooper, șefa de advocacy internațional la WWF.

Proiectele pentru angajamentul de 10 ani includ măsura fundamentală de a proteja 30% din pământul și mările lumii până în 2030, eliminând subvențiile dăunătoare pentru pescuit și agricultură, combaterea speciilor invazive și reducerea pesticidelor.

Întâlnirea, amânată doi ani din cauza pandemiei de Covid, este următorul pas după discuțiile cruciale ce au vizat schimbările climatice din Egipt de luna trecută, care s-au încheiat cu progrese reduse în ceea ce privește reducerea emisiilor și reducerea utilizării combustibililor fosili.

China va prezida această întâlnire, care este găzduită în Canada din cauza politicii de lungă durată a Beijingului de zero-Covid.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *