Incendiul de pe aeroportul rusesc, catalogat de Moscova drept un atac „terorist”

Un incendiu pus pe seama unui atac cu dronă a izbucnit pe un aeroport din regiunea Kursk din sudul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a declarat marți guvernatorul regiunii, citat de Euronews.

Într-un al doilea incident, o uzină industrială aflată la 80 de kilometri de granița cu Ucraina a fost, de asemenea, ținta unor drone, a relatat presa independentă rusă, ratând, se pare, un depozit de combustibil de la fața locului.

Atacurile au fost efectuate la o zi după ce Moscova a acuzat Kievul de atacuri fără precedent cu drone asupra a două baze aeriene din adâncul Rusiei și a efectuat un alt val de atacuri cu rachete pe teritoriul ucrainean.

Marcând ziua forțelor armate ucrainene, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a călătorit în regiunea estică Donețk și a promis să împingă forțele rusești în afara întregului teritoriu al Ucrainei. „Toată lumea vă vede puterea și priceperea. … Sunt recunoscător părinților voștri. Ei au crescut adevărați eroi”, a declarat Zelenski într-un discurs video adresat forțelor ucrainene din orașul Sloviansk, un bastion ucrainean cheie în estul țării.

Oficialii ucraineni nu au confirmat în mod oficial efectuarea atacurilor cu drone, menținându-și aparenta politică de ambiguitate deliberată, așa cum au făcut în trecut când a fost vorba de atacuri de profil înalt asupra unor ținte rusești.

Dar consilierul prezidențial Mihail Podolyak a ironizat Moscova în comentarii pe Twitter: „Dacă se lansează ceva în spațiul aerian al altor țări, mai devreme sau mai târziu obiectele zburătoare necunoscute se vor întoarce la punctul de plecare”, a scris Podolyak. „Pământul este rotund”.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

  1. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *