Hackerii ruși au atacat Parlamentul francez

Site-ul Adunării Naționale a Franței a fost lovit luni într-un atac cibernetic revendicat de hackerii pro-ruși.

„Am decis să repetăm recenta noastră expediție în Franța, unde protestele împotriva președintelui francez Emmanuel Macron, care a decis să nu dea doi bani pe francezi și continuă să „slujească” neonaziștii ucraineni, încă nu se potolesc”, a scris grupul de hackeri. NoName057(16) pe Telegram.

Oficialii Adunării Naționale au declarat pentru site-ul franceinfo că nu pot confirma că atacul cibernetic a venit de la hackeri ruși, dar lucrează la „identificare”. Grupul de atacatori susține că a vizat instituția franceză din cauza reformei nepopulare a pensiilor impusă de Macron, folosind un instrument constituțional ce i-a permis președintelui Franței să treacă legea fără vot în parlament.

Rusia are o tradiție de susținere a protestelor franceze și a demonstrațiilor anti-sistem, inclusiv prin susținerea mișcării Vestele Galbene, care a zguduit primul mandat prezidențial al lui Macron.

„Acțiunile autorităților franceze au servit drept catalizator pentru protestele în masă din țară”, s-au justificat hackerii ruși.

Facebook

Comentarii

132 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *