Guvernul olandez ia în considerare trimiterea de rachete Patriot în Ucraina

Olanda „are intenția” de a trimite rachete de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina devastată de război, a declarat marți premierul Mark Rutte, dar a rămas vag în ceea ce privește specificul contribuției olandeze.

„Avem intenția de a ne alătura la ceea ce faceți voi cu Germania în ceea ce privește proiectul Patriots, deci sistemul de apărare aeriană. Cred că este important să ne alăturăm acestui lucru. Am discutat despre asta și, [marți] dimineață, cu Olaf Scholz din Germania”, a declarat Rutte la Casa Albă, unde se afla în vizită la omologul său american, Joe Biden.

Nu este clar dacă Rutte s-a angajat oficial să trimită sistemul de apărare aeriană în Ucraina. Potrivit cotidianului olandez De Telegraaf, premierul olandez a mai spus că țara sa dorește „să facă mai mult decât un simplu antrenament”, dar a adăugat că nu poate da detalii deoarece discuțiile sunt încă în curs de desfășurare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a scris ulterior pe Twitter că îi este „recunoscător” lui Rutte pentru „intenția de a furniza Ucrainei sistemul de apărare aeriană Patriot”, deși acest lucru nu fusese confirmat ferm de Rutte.

Facebook

Comentarii

62 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *