Grecia reia treptat serviciile feroviare

Serviciile de transport feroviar au fost reluate în Grecia pentru prima dată de la dezastrul feroviar mortal de acum trei săptămâni, în timp ce guvernul de centru-dreapta al țării se străduiește să își recupereze poziția înainte de alegerile generale.

Coliziunea frontală din 28 februarie, cea mai dezastruoasă din istoria țării, a provocat moartea a 57 de persoane și zeci de răniți, nouă dintre aceștia fiind încă spitalizați. Incidentul mortal a stârnit indignarea grecilor, care au protestat pe străzile din întreaga țară. Mulți consideră că tragedia ar fi putut fi evitată și au acuzat guvernul și serviciul feroviar național pentru infrastructura de transport învechită și subfinanțată.

Serviciile de trenuri naționale și suburbane au fost reluate miercuri, dar numai pe secțiuni limitate ale rețelei feroviare, cu personal suplimentar în trenuri și în stații și cu puncte obligatorii de reducere a vitezei în zonele în care potențialul de coliziune este considerat mai mare.

De asemenea, a fost restabilit serviciul feroviar suburban de la Atena la aeroportul internațional al capitalei. Serviciile complete vor fi reluate la 11 aprilie, inclusiv transportul feroviar între Atena și cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia, Salonic.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *