Familiile victimelor tragediei feroviare din Grecia – despăgubite cu câte 42.000 de euro

Operatorul feroviar din Grecia a anunțat un plan de despăgubire de 42.000 de euro pentru fiecare familie afectată de coliziunea mortală de tren din februarie, în timp ce furia continuă să crească în țară pe fondul unei a doua greve generale planificate pentru joi, transmite EFE.

Familiile pasagerilor decedați vor primi un avans de 42.000 de euro, pasagerii răniți vor primi câte 5.000 de euro, iar cei care au fost spitalizați în urma accidentului vor primi 10.000 de euro, a precizat Hellenic Train într-un comunicat.

Compania, care este deținută de compania feroviară națională de stat din Italia, a adăugat că despăgubirea nu echivalează „în niciun fel cu o acceptare a responsabilității companiei” pentru accidentul care a avut loc la 28 februarie.

Incidentul a avut loc în Tempi, când un tren de pasageri care se îndrepta spre nord și transporta 350 de persoane și un tren de marfă care se îndrepta spre sud s-au ciocnit în timp ce se deplasau în direcții opuse pe aceeași linie ferată pe linia Atena-Salonic. În total, 57 de persoane au fost ucise, majoritatea tineri studenți.

Guvernul grec a anunțat săptămâna trecută că va despăgubi fiecare familie care a pierdut un membru drag în accident cu o pensie lunară de 1.600 de euro și cu anularea tuturor datoriilor pentru familiile victimelor. Hellenic Train este operată de compania italiană de stat Ferrovie dello Stato Italiane, deși infrastructura feroviară a țării, inclusiv sistemele de securitate, sunt gestionate de compania națională de căi ferate din Grecia, OSE.

Furia a crescut în Grecia, cetățenii cerând dreptate pentru victimele accidentului și modernizarea sistemului feroviar elen, care este subfinanțat de ani de zile. Joi, națiunea s-a trezit cu o a doua grevă generală de 24 de ore, după greva din sectorul public din 8 martie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *