Germania: Ministrul Sănătății declară pandemia încheiată

Pandemia COVID-19 s-a încheiat în Germania, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Karl Lauterbach. Lauterbach, epidemiolog, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că a făcut această evaluare pe baza analizei variantelor de virus, a ratelor de vaccinare și a cazurilor din spitale. „Am depășit cu succes pandemia în Germania și, de asemenea, cu un bilanț bun”, a adăugat social-democratul.

Epidemiologul, cunoscut pentru politicile sale inițial prudente privind COVID-19 în timpul crizei mondiale din domeniul sănătății, a adoptat un ton diferit în ultima vreme. El era deputat la începutul pandemiei, dar a avut totuși o influență considerabilă asupra guvernului, condus pe atunci de conservatoarea Angela Merkel, în calitate de expert în domeniu, apărând frecvent la talk-show-uri și atrăgând atenția pe rețelele de socializare.

Lauterbach a declarat că poate înțelege că există un interes în a întreba ce a mers prost în timpul crizei, dar a susținut că strategia Germaniei în ansamblu a funcționat „pentru că, până la urmă, cei rezonabili și cei care au fost de ajutor în Germania au stăpânit provocările”.

Cu toate acestea, a adăugat Lauterbach, există unele lucruri care, în retrospectivă, ar fi trebuit să fie făcute diferit. „Cred că închiderile prelungite ale școlilor nu au fost atât de necesare”, a spus el, potrivit POLITICO.
Marți, consiliul de experți COVID-19 al guvernului s-a reunit pentru ultima oară. După această vineri, toate măsurile guvernamentale de protecție împotriva pandemiei se vor încheia, inclusiv cerințele rămase privind măștile, cum ar fi cele pentru vizitatorii din spitale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *