Fostul procuror în ancheta Trump va depune mărturie în Congres

Mark Pomerantz, fostul procuror care a condus cândva ancheta penală a procurorului districtual din Manhattan privind practicile de afaceri ale fostului președinte Donald Trump, urmează să se prezinte joi pentru o depoziție în fața unei comisii a Congresului conduse de republicani.

Mărturia va avea loc după ce judecătoarea districtuală Mary Kay Vyskocil a respins miercuri cererea procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, de a bloca o citație adresată lui Pomerantz de către reprezentantul republican Jim Jordan, care prezidează Comisia judiciară a Camerei Reprezentanților.

Vyskocil, care a fost nominalizată de Trump în 2018 și apoi din nou în 2019, înainte de a fi confirmată în acel an pe banca federală, a decis că Jordan a stabilit un „scop legislativ valabil” pentru a solicita mărturia lui Pomerantz. Citația a venit din partea Comisiei juridice a Camerei Reprezentanților, iar depoziția cu ușile închise este programată pentru ora 10.00 EST (1400 GMT) la Rayburn House Office Building din Washington.

Un avocat al lui Bragg, un democrat care a obținut punerea sub acuzare a lui Trump de către un mare juriu – prima acuzație penală împotriva unui fost președinte – a susținut miercuri în instanță că Jordan a încercat să intervină într-o urmărire penală locală și să „intimideze” biroul procurorului districtual ca represalii pentru acuzațiile acestuia împotriva lui Trump.

Trump, favorit al republicanilor în campania prezidențială din 2024, a pledat nevinovat pe 4 aprilie la 34 de acuzații de infracțiuni în legătură cu o plată de bani pentru tăcere făcută înainte de alegerile din 2016 actriței Stormy Daniels, pentru a o împiedica să vorbească despre o întâlnire sexuală pe care a declarat că au avut-o. El neagă faptul că legătura a avut loc.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *