Grecia: Grevă națională, după tragedia feroviară

Greva naţională de o zi a început, astăzi, în Grecia, cu angajaţi din transporturi care s-au alăturat valului de furie publică faţă de problemele sistemice care au condus la recenta catastrofă feroviară, în care şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Pentru prima dată, toate zborurile interne şi internaţionale sunt de asemenea afectate, cu controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile sprijinind acţiunea.

Ancheta în curs, legată de coliziunea frontală a unui tren de pasageri cu un marfar, la 28 februarie, a scos la lumină nemulţumiri uriaşe în interiorul reţelei feroviare a ţării. Șeful de gară este cel care a trimis trenul de pasageri pe o şină greşită, în timp ce sistemele tehnice moderne de siguranţă funcţionau doar parţial sau deloc de ani de zile.

blank

Toate guvernele din ultimii 20 de ani au eşuat complet în gestionarea căilor ferate, este opinia unanimă conturată în ţară, în ultimele zile.

Pe lângă traficul aerian, transportul public din Grecia şi serviciile de feriboturi sprijină greva, alături de angajaţii din serviciul public şi sănătate, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Există doar câteva excepţii precum serviciul de urgenţă în spitale şi zborurile umanitare.

În transportul public, autobuzele şi trenurile vor circula doar la ora prânzului pentru a duce oamenii la proteste, în marile oraşe.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *