Drona chineză TB-001 zboară în jurul Taiwanului într-o încercuire rară

O dronă de luptă chineză care, potrivit presei de stat, poate transporta o încărcătură de armament greu, a zburat în jurul Taiwanului, potrivit Ministerului Apărării de pe insulă. Ministerul a declarat că o dronă TB-001 a fost una dintre cele 19 aeronave militare care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene a insulei în 24 de ore.

Aceasta a zburat în jurul Taiwanului, traversând mai întâi Canalul Bashi, care separă Taiwanul de Filipine, apoi a urcat în estul Taiwanului înainte de a traversa înapoi spre coasta chineză. Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) trimite în mod regulat avioane în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului, sau ADIZ, dar circuitele complete în jurul insulei sunt extrem de rare.

Presa de stat chineză s-a referit la TB-001 ca la „scorpionul cu două cozi” și a arătat imagini cu el cu rachete sub aripi, spunând că este capabil de misiuni la mare altitudine și cu rază lungă de acțiune. Forțele aeriene chineze au efectuat ceea ce numesc misiuni de „încercuire a insulelor” cu bombardierul H-6 cu capacitate nucleară.

Nu s-au tras focuri de armă, iar avioanele chinezești nu au zburat în spațiul aerian al Taiwanului. ADIZ, este o zonă mai largă pe care Taiwanul o monitorizează și patrulează pentru a oferi forțelor sale mai mult timp pentru a răspunde la amenințări.

În ultimii trei ani, China a sporit presiunea militară asupra Taiwanului, guvernat democratic, în încercarea de a forța Taipei să accepte pretențiile de suveranitate ale Beijingului. Guvernul taiwanez respinge apartenența la China și afirmă că doar populația insulei poate decide viitorul acesteia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *