Doi ruși cer azil în Coreea de Sud, după ce au fugit de mobilizare

Marți, un tribunal sud-coreean a anunțat că cei doi ruși care au fugit din țara lor pentru a evita înrolarea pe frontul din Ucraina vor putea solicita azil în Coreea de Sud.

Cei doi bărbați erau blocați pe aeroportul internațional Incheon din apropiere de Seul, din octombrie anul trecut, iar acum vor putea intra în țară. Însă, conform AFP, instanța avertizează că procesul ar putea fi unul îndelungat.

În 2021, numai 1% din solicitanții de azil, adică 114 persoane, au primit o formă de protecție în Coreea de Sud, conform agenției ONU pentru refugiați. Un al treilea cetățean rus a fost respins, dar poate face apel, iar până atunci va trebui să rămână în aeroport. Cazurile altor doi cetățeni ruși care au sosit în țară în noiembrie vor fi evaluate la sfârșitul acestei luni de aceeași instanță, conform Korea Times.

În urma mobilizării parțiale a 300.000 de persoane anunțată de președintele Vladimir Putin în septembrie anul trecut, mii de ruși au părăsit țara pentru a evita înrolarea în războiul din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *