SUA: Documente clasificate, găsite și la locuința fostului vicepreședinte Mike Pence

Documente marcate ca fiind clasificate au fost descoperite săptămâna trecută în locuința fostului vicepreședinte american Mike Pence, în Indiana, iar acesta a predat aceste documente clasificate FBI-ului, a declarat avocatul său, conform Reuters.

Avocatul Greg Jacob a trimis o scrisoare Arhivelor Naționale pe 18 ianuarie, prin care a notificat cu privire la aceste documente, iar într-o scrisoare separată, pe 22 ianuarie, a anunțat Arhivele că FBI a venit la locuința fostului vicepreședinte pentru a le ridica.

Descoperirea îl plasează pe Pence în compania fostului său șef, Donald Trump, și a președintelui Joe Biden, după ce la reședințele acestora au fost găsite documente cu marcaje clasificate. Jacob a precizat în scrisoarea din 18 ianuarie către Arhivele Naționale că „din prudență” Pence a angajat un consilier extern pentru a revizui documentele stocate în locuința sa, după ce au apărut rapoarte despre materialele găsite la reședința lui Biden.

„Consilierul a identificat un număr mic de documente care ar putea conține potențiale informații sensibile sau clasificate intercalate în înregistrări. Vicepreședintele Pence a securizat imediat aceste documente într-un seif încuiat, în așteptarea unor instrucțiuni suplimentare privind manipularea adecvată din partea Arhivelor Naționale”, a scris Jacob în scrisoare.

Cu acordul fostului vicepreședinte, agenții FBI au venit la locuința sa din Indiana, pe 19 ianuarie, pentru a ridica documentele stocate în seif, a declarat avocatul.

Biden, ale cărui documente datează din perioada în care a fost vicepreședinte, și Trump, care s-a opus predării obiectelor, ceea ce a dus la un raid al FBI, se confruntă cu anchete ale Departamentului de Justiție privind manipularea necorespunzătoare a unor materiale clasificate.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *