Un fost angajat al lui Trump face dezvăluiri-șoc privind ancheta FBI

Un fost angajat al lui Donald Trump le-a spus agenților federali că fostul președinte a cerut ca mai multe cutii cu dosare să fie mutate în interiorul reședinței sale din Florida, după ce a primit o citație guvernamentală care cerea returnarea lor, a relatat miercuri Washington Post.

Mărturia martorului-cheie, împreună cu înregistrările de supraveghere pe care le-a obținut și Departamentul de Justiție, reprezintă unele dintre cele mai solide dovezi cunoscute până în prezent privind o posibilă obstrucționare a justiției de către fostul președinte republican.

Donald Trump ar fi cerut mutarea documentelor guvernamentale

FBI a efectuat o percheziție aprobată de instanță pe 8 august la locuința lui Trump de la proprietatea Mar-a-Lago din Palm Beach, confiscând peste 11.000 de documente, inclusiv aproximativ 100 marcate ca fiind clasificate.

Angajatul care lucra la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida coopera cu Departamentul de Justiție și a fost intervievat de mai multe ori de agenții federali, a relatat ziarul, citând persoane familiare cu situația. Martorul a negat inițial că a manipulat documente, iar în conversațiile ulterioare cu agenții a recunoscut că a mutat cutii la cererea lui Trump, a relatat ziarul.

Un purtător de cuvânt al lui Trump a declarat că administrația președintelui american Joe Biden a „înarmat aplicarea legii”: „Fiecărui alt președinte i s-a acordat timp și deferență în ceea ce privește administrarea documentelor, deoarece președintele are autoritatea supremă de a clasifica înregistrările și ce materiale ar trebui să fie clasificate”, a declarat Taylor Budowich, pentru ziar.

Ancheta privind documentele este una dintre multe alte probleme juridice cu care se confruntă Trump, care se gândește dacă va candida din nou la președinție în 2024. Procurorul general al statului New York a intentat recent un proces civil în care îi acuză pe Trump și pe trei dintre copiii săi adulți de fraudă și declarații false în pregătirea declarațiilor financiare ale companiei imobiliare a familiei. De asemenea, Trump Organization urmează să fie judecată pe 24 octombrie pentru acuzații de fraudă fiscală penală în statul New York.

Facebook

Comentarii

92 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *