Scandal de corupție la Comisia Europeană: Directorul pentru Transporturi a demisionat, dar i s-a găsit un nou post

Un oficial de top al Uniunii Europene și-a părăsit funcția de prim-responsabil pentru politicile de transport, în urma dezvăluirilor Politico potrivit cărora acest director general din Comisia Europeană, care a fost mâna dreaptă a comisarului Adina Vălean, a acceptat zboruri gratuite cu compania Qatar Airways, în timp ce negocia un acord de aviație între UE și Qatar. I s-a găsit, însă, un nou post în Comisia Europeană.

Henrik Hololei, directorul general al Direcției pentru Transport și Mobilitate din cadrul Comisiei Europene, era vizat de o anchetă internă. Conform Agence Europe, Hololei a părăsit postul de director general pentru transport și va deveni, de la 1 aprilie, consilier extraordinar în cadrul direcției responsabile cu parteneriatele internaționale. Decizia a fost adoptată miercuri de Colegiul Comisarilor Europeni.

Politico a dezvăluit în urmă cu o lună că Hololei a zburat gratuit la clasa business, cu compania Qatar Airways, de nouă ori, între 2015 și 2021. Șase dintre zborurile gratuite au avut loc în timp ce acordul de acces pe piață dintre UE și Qatar era în curs de negociere, iar patru dintre aceste zboruri au fost plătite de guvernul din Qatar și de un grup având legături cu regimul de la Doha.

Inițial, Comisia Europeană a insistat că Hololei nu a încălcat nicio regulă, dar la 7 martie a adoptat reguli mai severe pentru evitarea conflictului de interese.

Facebook

Comentarii

53 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *