Scandal: Directorul pentru Transporturi din Comisia Europeană – zboruri gratuite spre Qatar

Comisia Europeană și-a revizuit normele privind practicile de călătorie ale înalților funcționari, în urma dezvăluirilor potrivit cărora cel mai înalt birocrat al UE din domeniul transporturilor a beneficiat de zboruri gratuite din partea guvernului din Qatar.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunțat marți că funcționarii UE au fost informați în cursul dimineții că deplasările autorizate plătite de terți vor fi de acum înainte „limitate”. În plus, directorii generali – cel mai înalt funcționar din fiecare direcție generală – vor trebui să se consulte cu comisarul relevant atașat DG-ului lor sau cu șefii lor de cabinet, atunci când vor încerca să aprobe cheltuieli pentru propriile misiuni.

„De acum înainte, se vor aplica reguli mai stricte în cazul călătoriilor plătite de organizatori sau de terți”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Directorii generali pot autoriza doar călătoriile care sunt plătite de autoritățile din statele membre, de organizații internaționale precum Organizația Națiunilor Unite sau G7 sau de universități publice și private, atunci când misiunea este efectuată în scopuri academice.

Schimbarea de politică survine în urma dezvăluirilor făcute de POLITICO, potrivit cărora Henrik Hololei, directorul general al departamentului de transport al Comisiei, a acceptat zboruri gratuite din partea guvernului din Qatar, în timp ce echipa sa negocia un important contract de aviație, vital pentru propria companie aeriană a statului din Golf.

Facebook

Comentarii

152 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *