Decizia României de a comasa alegerile, salutată de președinta Parlamentului European

Într-un interviu acordat Agerpres, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și-a exprimat speranţa că decizia României de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale va avea un impact pozitiv asupra participării la vot.

Metsola consideră că această măsură nu doar că va stimula implicarea cetățenilor în procesul electoral, dar va transmite și un mesaj puternic de la nivel local la nivel european.

Cu privire la aderarea aeriană și maritimă a României la Spațiul Schengen, Metsola a recunoscut că decizia Consiliului de a aproba doar aderarea cu frontierele maritime și aeriene de la 31 martie acest an vine prea târziu. Președinta Parlamentului European consideră că Parlamentul European este partenerul esențial în acest demers și îi încurajează pe cetățeni să-și exprime voința prin vot în alegerile din iunie.

blank

În contextul situației tensionate din Ucraina, Metsola a atras atenția asupra necesității de a rămâne implicați. Ea a subliniat că o posibilă lipsă de implicare din partea statelor membre în războiul din Ucraina ar putea înrăutăți lucrurile. Metsola consideră că este esențial ca statele membre să își explice deciziile privind acest conflict și să ofere un răspuns clar la acțiunile președintelui rus Vladimir Putin. Președinta Parlamentului European a subliniat că ignorarea situației nu va face decât să agraveze problemele.

Aceste declarații vin în contextul participării Robertei Metsola la Congresul Partidului Popular European (PPE), unde a subliniat importanța unității și a acțiunii concentrate în fața provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *