Roberta Metsola, în dialog cu tinerii din România

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, se află la București, pentru a participa la Congresul PPE. Astăzi, ea a participat la un dialog cu tinerii din România, organizat la Opera Națională București.

Printre temele abordate au fost implicarea tinerilor în viața democratică europeană, viitorul Europei și importanța alegerilor europene din 9 iunie 2024, scrie G4Media.

Roberta Metsola i-a îndemnat pe tineri să meargă la vot pentru alegerile europarlamentare. „Cel mai bun sfat pentru cei care votează prima oară este „votează”, a spus aceasta.

Ea a amintit că sunt mulți oameni în lume care nu pot alege cine îi conduce, așa că este foarte important ca tinerii, și nu numai, să-și utilizeze dreptul de vot.

Președinta Parlamentului European le-a spus tinerilor că, într-o competiție electorală, cel mai important este să participi.

„Eu am candidat la alegeri de când eram destul de tânără, în 2004, nu am fost aleasă, apoi în 2009, nu am fost aleasă, apoi în 2013 am fost aleasă. Să candidezi nu este neapărat despre a câștiga, ci de a candida”.

Președinta PE a amintit că precedentele alegeri se concentrau pe problema migrației, dar s-au întâmplat două evenimente majore, pandemia de covid și războiul din Ucraina.

„Cine ar fi știut că va fi pandemia pentru aproape 2 ani, cu reprecusiuni majore. Dar răspunsul UE afost consistent: a acordat acces la vaccinuri, a decis asupra celui mai mare pachet vreodată de fonduri de sprijin, nu subestimați impactul unui asemenea pachet. Apoi, războiul. Cine ar fi știut că vorbim pentru regândirea bugetului pentru producția de muniție, pentru redirecționarea fondurilor către protecția refugiaților”, a spus Metsola.

„Am făcut mult, dar nu este suficient”, a adăugat ea.

Roberta Metsola a făcut referire și la spațiul Schengen, spunând că nu va fi complet până când România nu va fi parte din el.

„Aseară când am ajuns în București a trebuit să prezint pașaportul și mi-am dat seama că voi trebuie să faceți asta de fiecare dată. Mă voi ocupa, aveți angajamentul meu”, a spus președinta PE.

Roberta Metsola i-a îndemnat pe tinerii din România să participe la traininguri la Parlamentul European și la Programul Erasmus.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *