Danemarca cere operatorului Nord Stream să ajute la salvarea unui obiect neidentificat

Danemarca a invitat joi operatorul gazoductului Nord Stream 2, controlat de Rusia, să ajute la salvarea unui obiect neidentificat găsit în apropierea singurei conducte de gaz rămase intacte sub Marea Baltică.

Trei explozii produse în septembrie anul trecut la gazoductele Nord Stream, construite pentru a livra gaz rusesc în Germania, au devenit un alt punct de focar în conflictul dintre Occident și Rusia, declanșat de invazia Ucrainei de către aceasta.

Exploziile au avut loc în zonele economice exclusive ale Suediei și Danemarcei. Ambele țări spun că exploziile au fost deliberate, dar nu au stabilit încă cine a fost responsabil. Săptămâna trecută, autoritățile daneze au declarat că un obiect tubular, care ieșea de pe fundul mării la aproximativ 40 cm și avea un diametru de 10 cm, a fost găsit în timpul unei inspecții a ultimei conducte rămase intacte de către operatorul Nord Stream 2 AG, cu sediul în Elveția.

„În vederea clarificării în continuare a naturii obiectului, autoritățile daneze au decis să salveze obiectul cu ajutorul apărării daneze. În acest context, Agenția daneză pentru energie a invitat proprietarul conductei, Nord Stream 2 AG, să participe la operațiune.”, a declarat joi Agenția pentru Energie a țării, într-un comunicat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *