Guvernul ucrainean neagă implicarea în sabotajul conductelor Nord Stream

Ucraina a negat orice implicare în sabotarea conductelor Nord Stream, în urma unui raport al presei care citează noi informații potrivit cărora un „grup pro-ucrainean” s-ar fi aflat în spatele atacului de anul trecut care a vizat livrările de gaz rusesc către Europa.

Dezmințirea făcută marți de un oficial ucrainean de rang înalt a venit ca răspuns la un raport al New York Times, care a citat noi informații care au fost analizate de oficiali din Statele Unite.

„Deși îmi place să colecționez teorii ale conspirației amuzante despre guvernul ucrainean, trebuie să spun: Ucraina nu are nicio legătură cu accidentul din Marea Baltică și nu are nicio informație despre „grupuri de sabotaj pro-Ucraina””, a scris pe Twitter Mykhailo Podolyak, consilier de top al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

New York Times a declarat că noile informații analizate de oficialii americani sugerează că un grup loial Ucrainei, dar care acționează independent de guvernul de la Kiev, a fost implicat în această operațiune.

Misterul a învăluit cine ar putea fi responsabil pentru sabotajul din septembrie anul trecut, care a avariat două conducte de transport al gazului rusesc în Uniunea Europeană și a vizat o sursă crucială de venituri pentru Moscova. Ambele conducte erau închise în momentul atacului, care a avut loc la câteva luni după invazia Rusiei în Ucraina.

O sursă familiarizată cu serviciile de informații americane a declarat pentru CNN că evaluarea nu a fost făcută cu un grad ridicat de încredere și nu reprezintă opinia predominantă a comunității de informații și că SUA nu a identificat încă un vinovat pentru atac.

Facebook

Comentarii

174 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *