Coreea de Nord: O dronă subacvatică ar putea declanșa un tsunami radioactiv

Coreea de Nord continuă să își intensifice testele de armament. Presa de stat a relatat că armata a testat o dronă de atac nuclear subacvatic, concepută pentru a dezlănțui ceea ce a numit un „tsunami radioactiv”, care ar distruge navele și porturile inamice.

Agenția de știri KCNA a declarat că, în timpul exercițiilor efectuate de marți până joi, armata nord-coreeană a desfășurat și a testat noul sistem de armament, care este proiectat să declanșeze un astfel de val distructiv.

„Această dronă nucleară de atac subacvatic poate fi desfășurată pe orice coastă și port sau remorcată de o navă de suprafață pentru a fi operată”, a precizat KCNA. Agenția a precizat că arma a fost introdusă marți în largul provinciei Hamgyon de Sud, iar joi a detonat un focos de test. Până în acel moment, aceasta a navigat timp de 59 de ore și 12 minute la o adâncime de 80-150 de metri, a precizat agenția.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care ar fi „ghidat” exercițiul, a declarat că acesta ar trebui să servească drept avertisment pentru Statele Unite și Coreea de Sud, pentru a „realiza că capacitatea de descurajare a războiului nuclear nelimitat a RPDC este consolidată cu viteză mare”.

Facebook

Comentarii

54 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *