Scandal: Un parlamentar britanic compara vaccinarea anti-Covid cu Holocaustul

Un parlamentar britanic și-a pierdut susținerea în partidul său după ce a postat un mesaj controversat pe Twitter, în care difuza dezinformări legate de vaccinul anti-Covid-19, comparând vaccinarea cu Holocaustul.

Într-un tweet postat miercuri, acum șters, Andrew Bridgen a distribuit un link către un articol legat de vaccin de pe blogul de extremă dreapta ZeroHedge și a spus: „După cum mi-a spus un cardiolog, aceasta este cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace”.

La câteva minute de la postare, șeful Partidului Conservator, Simon Hart, a declarat: „Dezinformarea cu privire la vaccin provoacă daune și costă vieți. Îi retrag funcția de Whip lui Andrew Bridgen cu efect imediat, în așteptarea unei investigații oficiale”.

Bridgen a fost din ce în ce mai critic față de vaccinul COVID-19 pe internet în ultimele luni, dar a văzut afirmațiile sale scoase în mod repetat la iveală de verificatorii de fapte. El este deja exclus din Camera Comunelor timp de cinci zile pentru o încălcare fără legătură cu aceasta a regulilor privind lobby-ul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *