Constructorii germani de tancuri Leopard 2, în dispută juridică pentru drepturi

Două companii germane care construiesc împreună Leopard 2, unul dintre cele mai avansate tancuri de luptă din lume, au intrat într-o dispută juridică privind drepturile de proprietate intelectuală, chiar dacă se află în plină expansiune în domeniul apărării din cauza războiului din Ucraina.

Rheinmetall AG, care a fost pusă în lumina reflectoarelor anul trecut pe măsură ce Germania și-a sporit cheltuielile pentru apărare, este acționată în instanță de colega sa Krauss-Maffei Wegmann, o audiere urmând să aibă loc la un tribunal din Munchen pe 2 mai.

Cedând la presiunea aliaților, guvernul german a acceptat anul acesta să trimită tancuri Leopard în Ucraina, unul dintre cele mai importante produse cerute de Kiev, care se pregătește să organizeze o contraofensivă împotriva forțelor rusești.

Rheinmetall, cu sediul la Düsseldorf, produce tunul Leopard 2, în timp ce KMW, cu sediul la Munchen, îi fabrică șasiul. Însă KMW a obiectat față de declarațiile făcute de directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger, într-un interviu acordat în martie ziarului Neue Zuercher Zeitung, în care a fost citat spunând că Rheinmetall deținea drepturile asupra modelului Leopard 2A4.

Într-o declarație de marți, un tribunal districtual din Munchen a precizat că KMW a solicitat protecție juridică pentru a împiedica Rheinmetall să facă declarații pe care le consideră „afirmații factuale neadevărate și înșelătoare care îi încalcă drepturile”.

Facebook

Comentarii

80 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *