China recunoaște creșterea deceselor cauzate de Covid

Aproape 60.000 de persoane bolnave de COVID au murit în China de la începutul lunii decembrie, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare de la Beijing, în ceea ce Organizația Mondială a Sănătății a numit un „val rapid și intens” de infecție în această țară.

Anterior, autoritățile au înregistrat un număr redus de decese de când au fost ridicate restricțiile severe de zero-COVID luna trecută. Însă, experții internaționali în domeniul sănătății au pus serios la îndoială cifrele oficiale, pe fondul rapoartelor privind cozile lungi la crematorii și a estimărilor privind ratele de infecție între 80 și 90% în unele părți ale țării.

Între 8 decembrie și 12 ianuarie, în spitalele chineze s-au înregistrat 59.938 de decese legate de COVID, a declarat sâmbătă Jiao Yahui, șeful Biroului de Administrare Medicală din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat cea mai recentă publicare a datelor și a cerut continuarea schimbului de informații de către Beijing. Directorul general Tedros Ghebreyesus a discutat sâmbătă cu directorul Comisiei Naționale de Sănătate din China, Ma Xiaowei.

Cei care au murit cu COVID de la începutul lunii decembrie aveau o vârstă medie de 80 de ani, iar 90% dintre ei aveau 65 de ani sau mai mult, au precizat autoritățile chineze. Marea majoritate a deceselor au rezultat în urma unei combinații de COVID și alte boli, au adăugat autoritățile.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *