China: răspândirea Covid, „imposibil de urmărit”. Infecțiile cresc în Beijing

Răspândirea Covid-19 în China este acum „imposibil de urmărit”, au declarat autoritățile sanitare din această țară, anunțând că au încetat să mai înregistreze cazurile asimptomatice în statisticile zilnice.

Recunoașterea vine pe fondul creșterii numărului de pacienți în spitale și clinici, în condițiile în care Covid-19 se răspândește rapid în rândul populației în urma eliminării bruște a măsurilor stricte. Autoritățile au îndemnat populația să nu apeleze la asistență medicală de urgență decât în caz de necesitate și au anunțat desfășurarea a doua vaccinări de rapel pentru persoanele în vârstă și vulnerabile.

Guvernul Chinei a pus capăt brusc, săptămâna trecută, politicii stricte și de lungă durată de zero-Covid, eliminând măsuri precum restricțiile de călătorie și carantina. De asemenea, autoritățile din domeniul sănătății au pus capăt campaniilor de testare în masă și testărilor periodice obligatorii, care erau pilonii politicii. Ca urmare, rapoartele zilnice oficiale au devenit o măsură din ce în ce mai inexactă a pandemiei.

Marți, Comisia Națională de Sănătate (NHC) a anunțat că nu va mai raporta cazurile asimptomatice, care, în cea mai mare parte a pandemiei, au fost raportate ca o unitate separată – și, de obicei, mult mai mare. Comisia a raportat oficial marți 2.291 de cazuri simptomatice în toată China, în dezacord cu rapoartele locuitorilor și ale serviciilor de sănătate privind infecțiile galopante – în special în capitala Beijing.

Publicația oficială de stat China Daily a raportat că în Beijing s-a înregistrat o creștere de peste șase ori a numărului de prezentări în spitale în ultima săptămână și de 16 ori mai multe la clinici.

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *