China, avertisment pentru Taiwan: Independența va fi „pedepsită”

China și-a reînnoit amenințarea că ar putea ataca Taiwanul și a avertizat că politicienii străini care interacționează cu regimul de pe insulă se „joacă cu focul”.

Un purtător de cuvânt al Biroului chinez pentru afaceri cu Taiwan a declarat miercuri că Beijingul s-a angajat în noul an să „apere suveranitatea și integritatea teritorială” și să „distrugă comploturile pentru independența Taiwanului”.

”Sprijinul rău intenționat pentru independența Taiwanului în rândul elementelor anti-China din câteva țări străine reprezintă o provocare deliberată”, a declarat purtătorul de cuvânt, Ma Xiaoguang, în cadrul unei conferințe de presă.

„Facem apel la țările în cauză să înceteze să mai trimită semnale greșite forțelor separatiste pentru independența Taiwanului și să înceteze să se joace cu focul în chestiunea Taiwanului”, a spus Ma.

Ziarul de stat chinez Global Times a postat pe Twitter avertismentul Biroului pentru afaceri taiwaneze că „‘secesiunea’ Taiwanului este sortită eșecului” și că independența Taiwanului „este un act care așteaptă să fie pedepsit”.

La sfârșitul lunii decembrie, China a trimis un număr record de 71 de avioane și șapte nave spre Taiwan – cel mai mare exercițiu de acest fel din 2022. Săptămâna aceasta, armata taiwaneză organizează propriile exerciții militare, menite să asigure populația insulei cu privire la capacitatea sa de a contracara amenințările Chinei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *