China: 80% din populație a avut Covid-19

Opt din zece persoane din China au fost infectate cu Covid-19, a afirmat Wu Zunyou, epidemiologul-șef al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China. Acesta a declarat sâmbătă, în ajunul Anului Nou Lunar, că actualul „val de epidemie a infectat deja aproximativ 80% din populație”, în această țară de 1,4 miliarde de locuitori.

Afirmația sa a venit pe fondul îngrijorărilor legate de graba călătoriilor în perioada sărbătorilor de Anul Nou Lunar, supranumită „cea mai mare migrație umană din lume”, pe fondul temerilor că s-ar putea răspândi virusul în mediul rural și provoca, astfel, un nou val de infecții.

Epidemiologul, pe contul său de socializare, a declarat că acest scenariu este puțin probabil, deoarece atât de multe persoane au fost deja infectate. „În următoarele două-trei luni, posibilitatea unei reveniri la scară largă a Covid-19 sau a unui al doilea val de infecții în întreaga țară este foarte mică”, a declarat Wu.

Ministerul chinez al Transporturilor estimează că peste 2 miliarde de călătorii vor avea loc în timpul sezonului de 40 de zile al Anului Nou Lunar, deoarece oamenii din întreaga țară se întorc în localitățile natale pentru reuniuni de familie, pentru prima dată fără restricții de călătorie internă de la începutul pandemiei, în urmă cu peste trei ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *