Casa Albă: Armata ucraineană drămuiește muniția, în așteptarea ajutorului SUA

Armata ucraineană raţionalizează tot mai des muniţia sau chiar rămâne fără arme pe front, transmit reprezentanți ai administrației Biden.

”Cu fiecare zi ce trece, costul lipsei de acţiune a SUA creşte”, a afirmat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, citat de Agerpres.

El a cerut Congresului Statelor Unite să adopte ”rapid” un nou ajutor financiar pentru Ucraina.

Ucrainenii ”se vor găsi într-o poziţie mai puţin solidă dacă nu primesc muniţiile, sistemele de apărare antiaeriană şi celelalte echipamente de care au nevoie”, a spus Sullivan.

Noul şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a anunţat miercuri că s-a deplasat pe frontul de est, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov, şi a estimat situaţia din teren drept „extrem de complexă şi tensionată”.

„Ocupanţii ruşi continuă să-şi intensifice eforturile şi depăşesc ca număr forţele ucrainene, a spus Sîrski, ca o primă concluzie de pe front.

Ucraina așteaptă de la SUA un ajutor de 60 miliarde de dolari, care este blocat în Camera Reprezentanților. În timp ce Senatul a votat, cu majoritate, acest pachet, camera inferioară a Congresului SUA – controlată de republicanii lui Donald Trump – țin blocat acest ajutor.

Liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a refuzat marţi să supună votului un proiect de lege privind ajutorul american pentru Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *