Lucrători umanitari au fost uciși în Gaza

Cel puțin cinci lucrători umanitari, inclusiv străini, care livrau alimente civililor din Gaza, au fost uciși într-un atac militar israelian, conform informațiilor furnizate de organizația World Central Kitchen, transmite CNN.

În înregistrările video obținute de CNN se pot vedea cadavrele mai multor persoane care purtau vestele World Central Kitchen, în urma unei lovituri aeriene în orașul Deir Al-Balah. Pașapoarte din Marea Britanie, Polonia și Australia au fost identificate în imagini.

World Central Kitchen oferă alimente în regiunile și comunitățile afectate de dezastre și este una dintre puținele organizații umanitare care livrează alimente în Gaza, unde 2,2 milioane de oameni se confruntă cu lipsa hranei, iar jumătate din populație este în pragul foametei, din cauza blocării ajutoarelor și a distrugerilor pe scară largă.

Fondatorul World Central Kitchen, José Andrés, a confirmat cele cinci decese pentru CNN. „Astăzi, @WCKitchen a pierdut mai mulți dintre colegii noștri într-un atac aerian al IDF în Gaza”, a scris Andrés pe Twitter. „Am inima frântă și sunt îndurerat pentru familiile și prietenii lor și pentru întreaga noastră familie WCK”. „Guvernul israelian trebuie să oprească această ucidere fără discernământ. Trebuie să înceteze să împiedice ajutorul umanitar, să înceteze să ucidă civili și lucrători umanitari și să înceteze să folosească mâncarea ca armă”, a adăugat el.

Reacția guvernului australian nu a întârziat să apară, Departamentul pentru Afaceri Externe și Comerț a anunțat că investighează rapoartele despre decesul unui lucrător umanitar australian în Gaza. Autoritățile australiene au subliniat imperativul protejării vieților civile și al accesului sigur pentru lucrătorii umanitari, în mijlocul conflictului devastator din Gaza.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *