Regimul de la Moscova: NATO riscă un război nuclear, dacă Rusia va fi învinsă în Ucraina

Un lider rus, apropiat al președintelui Vladimir Putin, a avertizat joi NATO că o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea declanșa un război nuclear, în timp ce șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că lumea se va sfârși dacă Occidentul va încerca să distrugă Rusia.

„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate declanșa un război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut niciodată conflicte majore de care depinde soarta lor”, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al puternicului consiliu de securitate al lui Putin, într-o postare pe Telegram.

Medvedev a declarat că NATO și alți lideri din domeniul apărării, care urmează să se întâlnească vineri la Baza Aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta despre strategie și sprijin pentru încercarea Occidentului de a învinge Rusia în Ucraina, ar trebui să se gândească la riscurile politicii lor.

Recurgând la un ton similar în ceea ce a descris ca fiind un moment dificil pentru țară, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a avertizat, într-o predică, că încercarea de a distruge Rusia ar însemna sfârșitul lumii.

O astfel de retorică apocaliptică este menită să descurajeze NATO, condusă de SUA, să se implice și mai mult în război, în ajunul unei reuniuni a aliaților Ucrainei pentru a discuta despre trimiterea la Kiev a mai multor arme.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *