Accident feroviar în Olanda: un mort și 30 de răniți

O persoană a murit și aproximativ 30 de pasageri au fost răniți, mulți dintre ei grav, după ce un tren a deraiat parțial în primele ore ale zilei de marți în Olanda. Accidentul a avut loc în jurul orei 3:25 în orașul Voorschoten, în apropiere de Haga, trimițând un vagon într-un câmp de lângă șine.

Compania de rețele feroviare Pro Rail a declarat că accidentul a fost legat de prezența unei macarale de construcție văzută în apropiere. O anchetă detaliată este în curs de desfășurare. John Voppen, directorul general al Pro Rail, a calificat accidentul drept „o zi neagră pentru căile ferate olandeze”.

Imaginile de televiziune au arătat una dintre persoane care a folosit poduri improvizate pentru a traversa un canal care trece pe lângă șine pentru a ajunge la trenul lovit în întuneric. Multe ferestre din vagoanele trenului au fost sparte. Nu a fost clar dacă acest lucru s-a întâmplat în timpul accidentului sau în timp ce pasagerii încercau să scape.

Pasagerii răniți au fost tratați în casele din apropierea șinelor și transportați cu o flotă de ambulanțe la spitale, inclusiv la un „spital pentru calamități” deschis în orașul central Utrecht, potrivit Euronews.

Ingrid de Roos, o purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de pompieri, a declarat pentru emisiunea de știri WNL că un mic incendiu a izbucnit în partea din spate a trenului, dar a fost stins rapid.

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *