A fost aprobat al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

UE va impune cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Anunțat de către președinția suedeză a Consiliului UE, acesta are ca obiectiv principal consolidarea măsurilor existente și eliminarea portițelor prin care unele țări și companii încearcă să aprovizioneze Rusia.

Uniunea Europeană urmărește impunerea unor noi restricții privind vânzarea de bunuri și tehnologii cu „dublă utilizare” (care pot fi utilizate atât în scop civil, cât și în scop militar) către țări și companii terțe ce le-ar putea redirecționa ulterior către Rusia.

Mai mult decât atât, se va interzice tranzitul unei liste extinse de bunuri și tehnologie prin Rusia, în special cele care ar putea susține sectorul militar sau de securitate al Kremlinului.

Pentru a elimina practica ilegală de a transfera țiței sau alte produse rusești de la o navă la alta, pachetul va interzice accesul în porturile UE pentru navele suspectate că transportă astfel de mărfuri.

De asemenea, vor fi adăugate încă 71 de persoane și 33 de entități pe lista neagră a UE. Acestora le va fi interzis accesul pe teritoriul Uniuni și le vor fi înghețate activele pe care le dețin din cauza sprijinului oferit în deportarea ilegală a copiilor ucraineni în Rusia.

Nu în ultimul rând, a fost extinsă și suspendarea licențelor UE de difuzare a cinci instituții media ruse controlate de stat, subliniind hotărârea Uniunii de a combate dezinformarea și propaganda.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *